Internet

Het internet (Interconnected Networks) is de koppelingen tussen de netwerken die computers wereldwijd met elkaar verbinden. Bedrijven, overheden, scholen en personen kunnen zo met elkaar communiceren en informatie delen. Dit is mogelijk doordat internet providers met elkaar gekoppeld zijn door een combinatie van computers, servers, kabels, satellieten en software.

Als Internet Provider bieden wij onze zakelijke klanten de faciliteiten om netwerken en de computers hierin een verbinding te laten maken met het Internet. Onze zakelijke klanten krijgen een vast IP-adres zodat de communicatie in het bedrijfsnetwerk goed geregeld is. Een statisch IP-adres zorgt ervoor dat het bedrijf beter te bereiken is van buiten het eigen netwerk. Bovendien is een vast IP adres extra veilig omdat per apparaat rechten en toegang tot het netwerk kunnen worden bepaald.

Data in onze netwerken loopt grotendeels via MPLS technologie voor het sturen van gegevens. Dit verbetert de snelheid en regelt de stroom van netwerkverkeer via labels i.p.v. bij elke stop ingewikkelde zoekopdrachten in een routeringstabel. Andere voordelen zijn een grotere betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van het verkeer binnen het netwerk.